Blog

Evo šta su ljudi najčešće kupovali tokom 2019. godine…

2019. godina bila je sjajna za sve one koji su hteli da kupe novi automobil, jer smo ove godine imali prilike da vidimo mnoštvo novih i modernih modela. Iako je gotovo svaki automobilski brend predstavio neke novitete, Japanci i Nemci našli su se u samom vrhu, jer su njihova vozila bila daleko najtraženija. Mi vam ovoga puta predstavljamo 10 najprodavanijih automobila iz 2019. godine.

Ispod možete videti naziv modela, kao i broj prodatih kopija u 2019. godini.

 1. Toyota Corolla – 1.020.887

 2. Ford F-Series – 875.194

 3. Toyota RAV4 – 767.907

 4. Honda Civic – 697.268

 5. Honda CR-V – 671.412

 6. Volkswagen Tiguan – 612.514

 7. Ram pick-up – 601.942

 8. Toyota Camry . 582.402

 9. Volkswagen Golf – 577.419

10. Volkswagen Polo – 501.494

ZABRANJENI POLOVNI AUTOMOBILI ZA UVOZ

Neki od popularnijih modela vozila za koja će biti zabranjen uvoz su:

Alfa Romeo 147
Opel corsa C
Opel astra G
Folksvagen pasat B5
Folksvagen polo
Folksvagen golf 3
Folksvagen golf 4
Folksvagen golf 5 iz prve dve godine proizvodnje
Fiat punto
Fiat panda
Fiat bravo
Fiat stilo
Ford fokus
Ford fiesta
Reno megan
Reno klio
Reno tvingo
Reno senik
Pežo 206
Pežo 307
Citroen C3
Citroen C4
Citroen C5
Citroen pikaso
Dačia logan
Volvo V50
Mercedes A klasa
Mercedes C klasa
Mercedes E klasa
BMW 320
BMW 520
BMW 525
Audi A4
Audi A6
Audi A8
Tojota korola
Seat ibica
Škoda fabija
Škoda oktavija

Da podsetimo, automobili sa “euro 3” standardom su pravljeni od 1. januara 2000. do 1. januara 2006. godine. Ovaj standard emituje sledeću količinu štetnih gasova: ugljen monoksida (CO) na 2,3 g/km, hidrikarbona (HC) na 0,20 g/km, te azot-oksida (NOx) na 0,15 g/km kod benzinskih agregata, a kod dizel CO 0,66 g/km, HC 0,56 g/km, NOx: 0,50 g/km.

KAKO DA PRAVILNO IZABERETE POLOVAN AUTOMOBIL

Bilo da je to jeftin model namenjen mladim vozačima, klasičan superautomobil ili dobro korišćen 4×4 namenjen isključivo zimi, ili jednostavno neka od alternativa novom automobilu niske pređene kilometraže, mogućnosti su beskonačne. Glavni trik prilikom kupovine prethodno korišćenog vozila je u tome da morate znati šta dobijate.

Pre nego što bilo šta učinite dobro proverite ponudu putem interneta i fokusirajte se na modele koje želite da ispitate. Mnogi automobili, posebno favoriti entuzijasta, poseduju dobro poznate ranjive tačke.

Kada stignete na lokaciju zatražite da vidite “titulu” automobila. Reparirani automobili, oni koji su nekada bili potpuno havarisani i popravljeni, izvučeni iz vode ili spašeni od požara, poseduju reč “salvage” u svom sertifikatu, posebno modeli iz uvoza. Osim ukoliko nije neverovatno jeftin, bežite od ovakvih automobila glavom bez obzira. Takođe uvek tražite servisnu knjižicu na uvid, jer ovakvi dokumenti mogu da ukažu na pravilno održavanje automobila i verifikuju kilometražu vozila.

Kada završite sa papirologijom, dobro proučite spoljašnjost automobila, dok prirodna svetlost otkriva mnogo više mana. Na vozilima koja su nastala 1996. pa na dalje, koristite alate za skeniranje, bilo iznajmljene ili one kojima možete opremiti svoje pametne telefone, kao što je GoPoint GL1 kabl i aplikacija, kako biste snimili bilo koje nepravildnosti kodirali ih, a pretragom interneta mogli da otkrijete njihovo značenje. Proverite zarđale zone i potražite reckaste, naborane ili sjajne delove metala. Rđa je očigledan problem, ali ispupčenja duž šasijskog dela i varovi ukazuju na to da je automobilu bio na mašini za ispravljanje rama. Male popravke od udesa obično ne predstavljaju problem, ali definitivno ne želite da kupite model koji je pretrpeo veliki udarac. Proverite da postoje bilo kakva curenja ili barica ispod automobila.

U motornom delu, proverite nivoe svih tečnosti i to da li su u opsegu. Ukoliko primetite određene nepravilnosti kao što su gole, zalutale žice, obavezno skrenite pažnju vlasniku. Motori u modernim automobilima su prilično robusni, pod uslovom da su bili održavani, ali veoma je dobra ideja ukloniti šipku i dobro ga obrisati čistim belim peškirom ili krpom. Boja ulja bi trebalo da bude braon. Ulje mlečne boje sugeriše na rashladnu tečnost u koritu, dok miris benzina upozorava na istrošeno prstenje karika. A ako primetite fine metalne delove pomešane sa uljem, motor neće trajati još dugo. Tame ili metalne čestice ukazuju na istrošene delove.

Obavezno sedite za volan, jer se jedino probnom vožnjom možete zaista uveriti u stanje automobila. Provozajte polovnjak po otvorenom drumu i različitim putevima sa udarnim rupama, dugačkim i pravim, dok istovremeno pažljivo osluškujete kako biste otkrili bilo kakve zvuke i zapazili nekakvo neobično mehaničko ponašanje vozila. Možete par puta naglo zakočiti prilikom skretanja i na pravcu, ali i nekoliko puta preći preko ležećeg policajca. Ovim putem ne tražite specifične mane automobila, već radije stičete generalni utisak o vozilu.

Nekoliko loših delova ne znači da je polovni automobil loša investicija, ali uvek imajte na umu da sa polovnim automobilom možete očekivati neočekivano i pored svih temeljnih priprema, proučavanja i istraživanja. Najbolje bi bilo da uvek ostavite malo viška budžeta sa strane da biste mogli da pokrijete neočekivane troškove, ako i kada do njih dođe.

KAKO DA SAMI ZAKRPITE GUMU


Probušena guma je nešto čega se svi vozači plaše. Iako se svi trudimo da to izbegnemo, svima se barem jednom u životu desi da naiđe na slomljeno staklo ili bačene eksere i šrafove i da prelaskom preko istih probuši svoj pneumatik. Tada najčešće tražimo pomoć majstora, čekamo redove i zakazujemo kako bismo spasili i osposobili našu gumu.

Međutim, postoji način pomoću kojeg to možete uraditi sami. Sve što treba da uradite jeste da u radnjama auto delova i kozmetike kupite „set za reparaciju guma“. Pomoću ovog seta , moći ćete nekoliko puta da zakrpite vaše gume, što je odlična stvar, naročito ako negde putujete, jer na licu mesta možete osposobiti vašu gumu.

Prilikom reparacije, gumu ne morate ni skidati, već je možete reparirati dok se nalazi na automobilu, pod uslovom da točak podignete od zemlje pomoću dizalice.

Krpljenje se obavlja pomoću određenog alata, filinga i lepljivog cementa koji popunjava rupu i omogućava da krpljenje bude uspešno. U video klipu ispod, možete videti kako izgleda postupak krpljenja i koliko je jednostavan, pa zato obavezno kupite ovaj set za reparaciju i stavite ga u gepek, jer nikada ne znate kada vam može zatrebati.